Çikolata ve Paketleme

Çikolata ve Paketleme

Çikolata ve Paketleme

ÇİKOLATA'NIN TARİHİ SÜRECİ

İlk olarak Aztekler tarafından üretildiği bilinen kakao, 15. Yüzyılda İspanyol denizciler tarafından içecek olarak Avrupa’ya getirilmiş, 19. yüzyılda süt ve şeker katılarak çikolata olarak üretilmeye başlanmasıyla popüler hale gelmiştir. Çikolata yaklaşık 3000 yıllık bir tarihe sahiptir.

Çikolata bildiğimiz tat ve görüntüsüyle ilk kez 19. Yüzyılda görülmeye başlandı. İlk çikolata 1876 yılında İngiltere’de üretildi. Çikolata, kakao ağacının çekirdeklerinden üretilen, besin değeri yüksek, enerji veren bir yiyecektir.

ÖZETLE ÜRETİM SÜRECİ

Kakao çekirdekleri alınır ve yabancı maddelerin temizlenmesi amacıyla yıkama işlemine tabi tutulur. Bazı malzemeler kakao yağı üretimi için kullanılır. Temizlenmiş çekirdekler fırında kavrulur. Ardından savurma diye adlandırılan çekme işlemine geçilir. Bu işlemde dış çekirdek, yenilebilir uçlardan ayrılır ve kavrulmuş çekirdek, silindirler arasında kırılıp hava ile birbirlerinden uzaklaştırılırlar. Kakao yağı, kakao çözeltisinin hidrolik olarak preslenmesi ile ortaya çıkar. Elde edilen kakao yağı, çikolata üretiminde kullanılır, preslenen kek ise kakao tozu üretmek için toz haline getirilir. Nihai ürün paketlenerek satışa sunulur.

SÜRÜLEBİLİR ÇİKOLATA

Sürülebilir çikolata, tüketiciler tarafından kahvaltıların vazgeçilmezi haline geldi. Sabah mutlu aile kahvaltısında, öğlen geçirilen depresyon anında; akşam yemeği üstüne tatlı kaçamağında ve gece acıkmalarında açlık bastırma görevinde her an tüketicilerini mutlu etmek için bir köşede bekliyorlar. Bu lezzetin arkasında büyüleyici bir süreç yatıyor ve ambalaj, bu lezzetin bozulmaması açısından çok önemli bir rol oynuyor. Polipa ürünlerimiz bu konuda oldukça öne çıkarak müşterilerine destek oluyor. Ambalajımız sürülebilir çikolatayı dış etkenlerden koruyarak lezzetin bozulmasını önler. Bu durum, özenle seçilen, öğünlerinizi tatlandırması için hazırlanmış malzemelerin gerçek tadını her tatta deneyimlemenizi sağlar.

Şeffaf kullanabileceğiniz ambalajlar ile tüketiciye market raflarında gezerken gözleriyle ziyafet çekmesini sağlayabilirsiniz. IML teknolojimiz sayesinde markayı ürün etiketinde dilediğiniz gibi gösterebilmenize de olanak sağlıyoruz. Daha ambalajı açmadan müşterilerimizle tüketicileri kendilerini şımartmaya davet ediyoruz.

Tüm bunların yanında geleceği önemsiyoruz, ürünlerimizi geri dönüştürülebilir olan 5 numaralı PP hammaddeden üretiyoruz. Tüm çalışmalarımızı “LESS IS GREEN” mottomuza uydurmaya çalışıyor, sürdürülebilirliği canlandırmak için sizleri “REVIVE THE CIRCLE” akımımıza davet ediyoruz.

Kaynak: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Çikolata Üretim Teknolojisi, Veli Gök, 2007.

Yazıyı Paylaş

Benzer İçerikler