Kalıp İçi Etiketleme (IML) Teknolojisi Derken Ne Kast Ediyoruz?

Kalıp İçi Etiketleme (IML) Teknolojisi Derken Ne Kast Ediyoruz?

Kalıp İçi Etiketleme (IML) Teknolojisi Derken Ne Kast Ediyoruz?

IML (Kalıp içi etiketleme) plastik ürünlerin kalıp ile üretim sürecinde dekore edilme sürecidir. Bu teknolojide, önceden basılmış etiketler, plastik maddenin enjeksiyonundan önce kalıp içerisine yerleştirilir. Plastik kalıba enjekte edildiğinde, etiket ile birleşerek ürün arasında kusursuz bir bağ oluşturur. 

Üretim dünyasında; estetik, sağlamlık ve verimlilik başta gelir. IML (kalıp içi etiketleme) teknolojisi, plastik materyal üretim sürecinde, ürün ile kalıp içinde birleşerek kusursuz bir süreç geliştirmektedir. Bu sayede ürün tasarımını ve fonksiyonunu artırarak, birçok fayda sağlamaktadır. 

DÜNDEN BUGÜNE IML (Kalıp İçi Etiketleme)

IML Teknolojisinin ortaya çıkış amacı, tüm plastik dünyasında bulunan etiketli ürünlerin estetik durmasını sağlarken dayanıklılığını da arttırmaktı. 

1960 – 1970 Yıllarında kalıp içi etiketlemenin ilk denemeleri alındı. Ancak çalışma daha çok başlarındaydı ve bugüne kıyasla henüz hiç gelişmemişti.

1980’lerde IML ile ilgili önemli bir adım atıldı. Baskı teknolojisinin gelişmesi beraberinde materyallerin ve kalıplaşma sürecinin de gelişmesini sağladı. Bu 3 ana hat ise, IML Teknolojisinin ticarileşmesinde öncü oldu.

1990’larda IML Teknolojisi özellikle Avrupa’da büyük ilgi görmeye başladı. Daha sonra dünyanın birçok yerinde bu ilgi hızla arttı. Baskı teknolojileri, etiket materyali, enjeksiyon sürecinin gelişmesi yine hem kaliteli hem de göz alıcı ürünler ortaya çıkmasına yardımcı oldu.

2000’lerden günümüze kadar yani 21. Yüzyılda; azımsanamayacak kadar değişiklik oldu. Yüksek çözünürlüklü grafikler sayesinde çok farklı renklerde ve canlılıkla etiketler üretildi.

Ek olarak, çok amaçlı ve dayanıklı etiket tasarımları; kalıp içi etiketleme uygulamalarındaki potansiyeli arttırmakla ile birlikte birçok endüstri bu teknolojiden faydalandı ve faydalanmaya devam ediyor. Bu endüstriler arasında; gıda, tarım, kozmetik, otomotiv, züccaciye sektörlerini sayabiliriz.

MARKALAR ÇOK ŞANSLI!

Bugün IML Teknolojisi, işletmelerin kendi markalarını en iyi şekilde raflarda göstermesine olanak tanıyor. Dergi ve gazetelerden de görebileceğiniz gibi, ürünü almadan önce tüketici ilk olarak etiketi görüyor. Etiketler, ürünün satın alımındaki en önemli faktörlerden biri haline gelmiş bulunmaktadır. Bunun için işletmeler, ürünlerinin iyi korunmasını ve rafta dikkat çekmesini istiyor. 

Biz müşterilerimize hem dayanıklı ürünler sunuyor hem de onların markalarını en iyi şekilde raflarda sergileyebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Müşterilerimizin dilediği şekilde etiket tasarımı yapabilmesi için web sitemize entegre ettiğimiz 3D Stüdyomuz sayesinde, üyelik oluşturan tüm kullanıcıların yenilikçi ürünlerimizi tasarlayıp; sipariş aşamasından önce ürünlerinin nasıl gözükeceğini görebilirler.

Daha önce söylediğimiz ve söylemekten hiçbir zaman bıkmayacağımız gibi, müşterilerimiz yaptığımız her işin merkezindedir.  

Yazıyı Paylaş

Benzer İçerikler