Margarinin Yolculuğu – Üretimden Paketlemeye

Margarinin Yolculuğu – Üretimden Paketlemeye

Margarinin Yolculuğu – Üretimden Paketlemeye

Margarin yıllardır yağın lezzetli bir alternatifi, mutfakların ise vazgeçilmezidir. Peki siz hiç margarinin nasıl üretilip paketlendiğini merak ettiniz mi? Birbirinden şık ve kullanışlı ürünlerimizle uzun zamandır margarin sektörüne hizmet vermekteyiz. Ürünlerimizi margarin için hazırlamadan önce tabii üretim prosesini bilmeliydik, öyle de yaptık. Bu yazımızda sizlere margarin üretiminden ve paketlenme aşamalarından bahsedeceğiz.

Margarin Üretim Süreci

Margarin; soya, palm veya ayçiçek yağı gibi çeşitli bitkisel yağlardan üretilir. Üretim prosesi, kirliliğin giderilmesi ve kalitenin geliştirilmesi için yağın damıtılması ile başlar. Daha sonra oda sıcaklığında katı kalabilmesi için hidrojen atomları, yağ moleküllerine eklenerek hidrojenize edilir.

Hidrojenasyon aşamasından sonra yağa; su, emülsifiye edici tuzlar gibi katkı maddeleri eklenir bu sayede yağ, sürdürülebilir hale getirilir. Karışım, zararlı bakteriler barındırmadığından emin olmak için soğutma ve paketleme aşamasına geçmeden önce pastörizasyona uğrar.

Margarin Paketleme

Ambalajlama, margarinin kalitesini ve tazeliğini daha uzun süre koruyabilmesi için oldukça önemlidir. Plastik ambalajlar margarin için oldukça popüler seçeneklerdir çünkü dayanıklı ve esnek olmalarının yanında aynı zamanda ışığa, havaya ve neme karşı duyarlıdırlar.

Margarin için kullanılan ambalaj genelde yuvarlak veya dikdörtgen şeklindedir ve kullanılan hammadde polipropilen (PP) veya polietilen (PE)’dir. Bu hammaddeler, gıda açısından güvenilir, ince ve geri dönüştürülebilirlerdir. Bu özellikleriyle margarin için vazgeçilmez olmayı başarmışlardır.

Margarinin doldurma sürecinden önce, plastik ambalajlar mutlaka temiz ve steril olmalıdır. (Gıda standartlarını karşılamalıdır.) Koşullar sağlandıktan sonra margarin ambalaj içerisine dökülür ve ardından folyolama aşamasına geçilir, bazı üreticiler direkt kapak kullanmayı da tercih edebilirler.

Sonuç olarak, margarinin üretimi ve paketlenme aşamaları yüksek kaliteli ürünü elde edebilmek için çok dikkat edilmesi gereken süreçlerdir.

Polipa’da biz, müşterilerimize en iyi margarini elde etmede önemli adım olan “AMBALAJ” için gerekli çözümleri sağlıyoruz. Sizde ürünlerinizi lezzetli ve sürdürülebilir kılmak istiyorsanız bizim yolculuğumuza davetlisiniz. Üstelik markanız için IML Teknolojimizden (kalıp içi etiketleme) faydalanabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş

Benzer İçerikler